GRYM vecka på Söröya!

Återigen avslutas en händelserik vecka på Söröya. Till skillnad från förra veckan så var vädret stabilt och fint, det var lagom varmt och fisken… den högg riktigt bra.

När gästerna ankom så var jag i Alta och hämtade Anders som tillsammans med mig skulle leka flundrafiske under veckan (en dag uer). De andra gav sig då direkt ut på sjön, mot runningen. Fisket var grymt och de hade hela 5st torskar över 20kg med topp på, håll i er nu, 30+!!!

Jag tjatar mycket om Storskalltaren nu, men herregud, vilket ställe. Den platsen levererar något oerhört med fisk. Första dagen vi var där hade vi, fördelat på tre personer, 7 flundror i guidebåten med topp på 145cm. De andra båtarna fiskade också bra och nästan hälften av gänget landade en flundra. Sejfisket var riktigt, riktigt bra och toppen för dagen blev 16kg. Torsken högg ju som vanligt men det var inga småfiskar denna gången då den största vägdes in till hela 28kg..!

Dagen efter blev det ett ganska kort uerpass då de flesta var slitna efter gårdagens 18h-tur. På bananen högg det också… jag och Anders hade tillsammans 6st 4kg+, 2st 5+ och en 6+. Största vägdes in till hela 6250g (Anders tog den största).

Två dagar senare åkte vi till Storskalltaren igen. Fisket började lite segt för de flesta båtarna men ut på djupet (ca 50-70m) drog det igång. STORA sejar, STORA torskar och ibland en och annan flundra. Det var kaos på ekolodet och vi kunde inte annat göra än att garva när vi idiotvevade jiggen (de gånger vi kom ända ner) från botten och det i frivattnet SMACKADE på.

När vi hade ont i hela kroppen började vi fiska flundra. Det högg då och då och när vi summerade dagen kändes det ganska sjukt faktiskt då vi på två man hade landat 12st flundror i guidebåten men topp på 151cm (filmklipp från fighten finns under nyheten) – det får man nog ändå räkna som en rätt lyckad flundrasatsning..?

Ja, vad säger man? När Söröya är bra, är det RIKTIGT bra..

Här är länken till klippet där guiden fightar en 151cm hälleflundra; https://www.youtube.com/watch?v=XBUWkHIDsJ0

Hannes Ribbner, Sørøya

145cm till Micke!

Go bergis

20+ till guiden

Micke med sin femte flundra för dagen.......

FET

Fiiin liten fisk

5kg+

6250g!!!

Off she goes

Crazy Daisy levererar!

151cm guld

Byyyyyeee

Fin liten sej!

Anders med en fin flundra!

Anders nr4 för dagen!