Uerfisket är igång igen, Söröya

Uerfisket har enligt de senaste rapporterna från Söröya varit segt ett tag. Svårt att hitta stimmen och allmänt få fiskar landade. Idag kom det att ändras.

Vi drog på morgonen ut på ett spegelblankt hav mot min gamle gode banan. Efter ca 10min letande hittade jag ett stim som var 25m högt och några hundra meter långt. Vi släppte och den första uern tog på nedvägen. Alla fångade fisk och en back fylldes snabbt.

Ett par timmar senare hade vi fortfarande samma stim under båten – nu 50m högt och i 80% av fallen tog de på släppet. Uer på uer på uer drogs och för en av killarna i båten blev det plötsligt lite tyngre att veva upp de 200 metrarna vi låg på. Efter mycket stonkande kom slutligen en gryyym dubblé upp – en på ca 2kg och en på 6.

Vilken dag, om ni inte testat uerfiske borde ni verkligen göra det – det är SKITKUL!

Hannes Ribbner, Sørøya

Grym uer på 6kg!