Storskalltaren dag 2, Söröya

Ännu en dag med fantastiskt gott väder. Fisket på storskalltan var ju bra igår så varför inte testa igen? På hälleflundrafronten var fisket okej. Det första som hände var att Stein på sin svenskepilk och sin lätta haspelutrusning krokade en mindre fisk på runt 80cm. Det blev dock en riktigt rolig fight och fisken fick simma vidare. Nästa flundra i guidebåten tog jag. Även denna bjöd på en fantastiskt rolig fight och fick syna ytan efter ett par minuter. Denna var lite större och mättes till 125cm. De andra båtarna fick även de några plattfiskar men idag var det torsken som dominerade. Hela grundområdet var fullt och det högg konstant. Roligt fiske men efter några timmar tröttnar även den mest tappre torskfiskare.

Jag fick även info av båt 5 att de hade ett riktigt grymt sejrace med topp på 15kg och riktigt många över 10kg.

Over all var det en lyckad tur. Mycket fisk, goa fighter och glada miner. Finväder fortsätter, uer i morgon tro?

Stay tuned,

Hannes Ribbner, Sørøya

Flundra till guiden!

Fet bergstorsk

Fin katt!