195 cm hälleflundra från Nappstraumen!!

Med de bästa väderprognoserna som finns att drömma om så har vi nu vindstilla, gassande sol, 25 grader varmt och knallblå himmel! Detta möjliggör fiske vart som helst i området och båtlagen har resonerat lite olika. Jag följde med våra holländska gäster ut till topparna där det normalt huserar storsej och torsk av fin storlek. Väl där ute tog det en stund innan fisket kom igång men när vi väl hittade aktivt jagade fisk var det fart på fisket!

En av de svenska grupperna följde också med oss ut och innan vi hade hunnit säga ”korvspad” så hade Johan smackat på en sej på 11 kg och racet var igång. Flera fina sejar landades och vi klämde till en 10 + i vår båt också. Fisket blev sedan lite långsammare, fisken tryckte mot botten och vi fångade enbart torsk.. Inte för att tracka ner på torsken, absolut inte men kraften hos storsejen lockade fortfarande.. Vi kom dock inte närmare fler storsejar utan fick ”nöja” oss med torskar upp till ca 14 kg där ute.

När jag sedan glider in i hamnen möts jag av rykten om en stor hälleflundra och mötte sedan några lyriska ryssar utanför deras stuga. Dem var överlyckliga och visade mig direkt bilder på en gigantisk hälleflundra och började måtta med armarna. Såklart räckte inte armarna till då hälleflundran mätte magnifika 195 cm med en vikt enligt tabell på 98,7 kg! Nytt årsbästa och C&R var en självklarhet för dem då fisken mådde bäst i havet och var inget att äta. Jag blev nästan lite rörd och stolt när man hör de orden komma från fiskare som kommer från en kultur där man sparar allt för mat. Dem hanterade flundran så bra dem kunde och släppte den sedan vid båtkanten och lät den paddla ner mot djupet igen!

Hälleflundran tog på en Big Bob 480 g, som är en utmärkt jigg även för hälleflundra och inte bara för de stora skreitorskarna! Fighten varade i en timme och 20 minuter och ni kan tro att fångstmannen var nöjd när han fick posera bredvid flundran tillsammans med sina två grabbar.
Nu under kvällen spelar en av ryssarna dragspel och gitarr här på bryggan och allsång är en självklarhet. Även låtönskningar går fint då denna mannen är det största musikgeni jag någonsin sett.

Bra stämning på campen?? JAJJEMEN! 🙂

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen

10 + sej på Crazy Daisy till guiden!

Schysst torsk till Rob!

195 cm hälleflundra!