En strålande dag på havet, på många sätt.

Igår hade jag, ”Grodan”, och Sebastian ”Lappdjäveln” inbokade guidningar och vi beslutade oss för att fiska gemensamt. Ett stort intresse visades för våran planerade ”halvlångtripp” och det slutade med att vi var 7 båtar som lämnade hamnen och begav oss ut på ett spegelblankt hav. Väl på plats tog det inte lång tid innan vi hade landat första flundran i min båt, en liten fin fisk på c:a 70 cm. Fisket gick vidare under glada tillrop över VHF´n, alla kändes härligt taggade och det var glädje i luften tillsammans med en alltmer värmandes sol. Det sprakade till en än gång och båt 4 hade landat en flundra på c:a 100 cm som fick sin frihet tillbaks. Fyra båtar beslutade sig för att ta en tur till Nordkapp i det fina vädret och samtidigt passa på att fiska lite på andra sidan nordligaste punkten i Europa, händer ju kanske inte så ofta att man är det…

Vi fiskade vidare och med jämna mellanrum sprakade det till i VHF`n och det kom rapporter om landade flundror om vartannat, det var långt mellan huggen men fisken fanns helt klart på plats, och för att göra en lång historia kort så redovisar jag nu dagens toppfiskar:

Flundra, 160 cm, 137 cm, 130 cm, 119 cm och ett flertal runt metern.

Torsk, 22 kg och 19 kg i topp, mängder av fisk runt 5-10 kg.

Havskatt, många….

Det var en underbar dag på havet med trevligt sällskap och ett lyckat fiske, nu ser vädret lite risigare ut imorgon ( måndag ) men de flesta är på havet nu och vi återkommer med mer uppdateringar !

Jörgen ”Grodan” Sandén, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Ulf ”Oxen” Hugsén.

På väg mot fiskegrund !

Ganska skönt fiske.

130 cm ren glädje !

137 cm, mera glädje !

22 kg torsk, i sommarsol !