Låt mig berätta om MONSTERFLUNDRAN på Sørøya!

Den här berättelsen sprids snabbare än vinden på Sørøya just nu!

DET HÄR ÄR DET SJUKASTE JAG HAR HÖRT!
Jesper Larsen berättar om en monsterflundra så stor att man tror inte det är sant. Efter att ha fightat en fin skrei halvvägs upp så tar det bara stopp för Jan Kim Davidsson och efter en brutal kamp på 30 minuter så får de se nått som är så overkligt stort som glider upp från djupet, men fortfarande ingen torsk. 5-6 meter under båten öppnar hälleflundran sitt gap, spottar ut torsken och glider tillbaka ner i djupet igen… torsken vägde 22,5 kg..

Kan tillägga att en annan båt idag under ett flertal gånger hade efterföljare av en hälleflundra som var lika bred som torsken var lång… den torsken vägde 15 kg…
Man förstår att Söröya kallas för storfiskens rike – här finns verkligen de största!

Förutom dessa hårresande berättelser så fångades det många över 20 kg även idag med största torsken på hela 33,5 kg!

Svenskarna tog chansen att rikta lite flundrafiske utanför hamnen även idag. Tyvärr inga 300 kg+flundror, men om man lyckas landa 14 hälleflundror på några få timmars fiske, ja då är det bra, eller till och med riktigt jävla bra!!!

Johan Mikkelsen

Sargad skreitorsk på 22,5kg