Rakt på sak – Söröya

Dagens resultat:

Guidebåten: 22 torskar över 20 med topp på 26 kg
Båt 3: 20 torskar över 20 kg
Båt 5: 4 torskar över 20 kg
Båt 8 + 2: 32 torskar över 20 kg med toppar på 29-, 31- och hela 32 kg

Idag togs det alltså hela 78 torskar över 20 kg och då kan vi samtidigt ägna en tanke åt att guidebåten endast ägnade tre och en halv timma åt skrefiske! HELT SJUKT!!! Vi får dock inte glömma av båt 4 + 5 som bara slöfiskade lite flundra och annan plattfisk av den mindre kalibern. Nummer 4 landade nämligen 3 flundror, 3 rödspättor och sist men absolut inte minst 2 sandskäddor med en helt otrolig topp på 1130 g, vilket är så pass unikt att göteborgarna kan vinna en NSA- resa! Nummer 10 gjorde en kort flundrasatsning men med hjälp av Steffen, som annars jobbar som guide på Arnöy Brygge, lyckades de ändå bända upp tre stycken. Även guidebåten lyckades lura upp en flundra innan de begav sig iväg på något som sedan skulle visa sig att bli ett helt överjordiskt skreifiske.

Nu tänker säkert alla ni där hemma: ”Men vädret var säkert dåligt”. Som svar på detta kan jag säga: ”Nej, det var det inte”. Vi hade den absolut finaste dagen sedan säsongen startade, då vi hade max 4 m/s och vårsol som välbehövligt mjukade upp fingertopparna när man hade lyft fisk från det iskalla vattnet.

Klockan är nu 19.50 och det är dags att ladda batterierna innan jag personligen skall utforska om detta var en ”once in a lifetime experience” eller om det faktiskt är möjligt att få uppleva igen. Den som lever får se…

Joel Ribbner