Fint väder på Söröya!

Äntligen solsken och ett lugnt hav!
Skreifisket här på Söröya är ju annars ökänt för sitt barska väder under Mars månad men idag har vi fått rosenröda kinder och ett välbefinnande har spridit sig över campen.
Blickade man norrut så såg man ett tjockt snötäcke och i syd sken solen! På gränslandet utanför Sørvær fiskades det flundror och i syd drogs det skrei!
Ja det är en fantastisk månad och naturen är vackrare än någonsin, även dagarna då stormarna drar förbi så blir man lika förvånad av dess krafter!
Va inte rädd för att du blir inblåst för det kan du räkna med att du blir en dag, men när du kommer ut en annan dag på havet har du chans att uppleva ett fiske utöver det vanligt!
Och har man tur att pricka en vecka som denna, ja då blir resultatet därefter också..

Det är lätt att bli fartblind, det är också lätt att ha för höga förväntningar när man läser alla nyheter. Och jag vill poängtera att resultaten vi skriver kommer från samtliga båtar och man kan inte åka upp och räkna med att få en 20 kilos även om åker till Söröya, chansen att faktiskt göra det är dock ovanligt högt jämfört med andra platser..
Men kom ihåg att hålla förväntningarna nere så blir dina fångster ännu mer spektakulära när dem väl sitter på kroken!

Med det sagt så kan jag bara avslöja att flundrafebern råder fortfarande på campen och 5 flundror fångades utanför hamnen idag med största på 124 cm!
Antal torskar över 20 kg var hela 54 st! Och bästa båten landade själv hela 20 av dessa torskar!
Det har också landats två över den magiska 30 kilos gränsen! Där den största vägde 32,2 kg!

En vacker dag på Söröya!

Johan Mikkelsen

BIG BAIT, BIG FISH! 30 kg Skrei tagen på Big Bob 730 gr!<br />Fångstman- Sven!” /></p>
<p><img decoding=

Sven som har under sin första vecka här på Söröya lyckats landa en flundra på 152 cm och en torsk på 30 kg har fått uppleva nått som väldigt få ens vågar drömma om.. Att han idag lyckades fånga två flundror till där denna blev dagens största i båten gör ju inte saken sämre!