Ett glatt återseende på Söröya

Igår var det bytesdag och en ny skara gäster anlände till Söröya. För att svara på frågan om de var lika taggade som vanligt får mitt svar bli: jajemän! Finns inget som är så roande som att ta emot ett gäng fiskare som för första gången på flera månader snart ska få doppa jiggen… Väderprognosen sade vi såg kanon ut men nu sitter man här under en filt medan 20 cm snö som fått fart tack vare en vindstyrka på 18 m/s fullständigt äter upp husväggen. Men döm ej! Prognosen ser fortfarande kanon ut. Vinden skall avta och resten av veckan kommer bli grym! Vi har redan fått en fiskedag som bjudit på stora överraskningar. Torsken var inte lika lätt att hitta idag men vissa lyckades riktigt bra ändå. Ett flertal över 20 kg kom upp och vår danske gäst Jesper Lyngsie drog en prakttorsk på 31,4 kg. Men som om inte detta skulle vara nog valde nämligen CVC fishing team att satsa lite annorlunda under dagens fiske då de bestämde sig för att spendera en och en halv timma på riktat flundrafiske. Lyckat? Ja, minst sagt! Hela 6 flundror med en topp på 138cm kom upp i båten och andraplatsen fick en flundra på 129 cm som också hade bestämt sig för att ta sig in på grundare vatten för att redan nu börja äta upp sig inför nästa lek. Alla är lika förvånade men händer det någonstans är det väl på Söröya?

Joel PJ Ribbner, Söröya