Ett samarbete mellan yrkesfiskare och sportfiskare gav 20 kg+ torskar här på Sørøya!

Det sägs att yrkesfiskare och sportfiskare inte går ihop. Men här på Söröya så kan vi bevisa motsatsen!
På grund av de tuffa förhållandena som råder just nu så var inte förhoppningarna allt för höga för att komma ut på havet. Vi sa till gästerna att det inte var någon idé att ställa alarmklockan utan vi går upp 5 på morgonen för att se om väderleksrapporten såg bättre ut samt hur det faktiska vädret var för att i så fall ringa och väcka gästerna om det var möjligt. När alarmet väl ringde och vi hade gjort våra observationer så kunde vi konstatera att det såg lite bättre ut men det var fortfarande en stor osäkerhet om det skulle vara värt att gå ut.
Men då fick jag samtalet från Micke som var ute på en av yrkesfiskarbåtarna som hade gått ut tidigt där han sa att sjön inte var så illa ute vid kveitegrund. En information som var guldvärd för oss och vi ringde och väckte samtliga gäster för att tagga dem för en liten fisketur innan det skulle blåsa upp igen. Klockan 07.00 var alla på bryggan, taggade till tusen trots att vi bara hade lovat en timmes fiske. Men väl på plats så kunde vi fiska i hela 2 timmar vilket resulterade till 8 torskar över 20 kg med topp på 27kg!!
Och Alex ”24 kilos mannen” smackade även idag en på 24 kg! Så det var en riktigt lyckad tur men inte långt efter såg vi hur vinden börja öka i styrka och snabbt gick det!
Det var bara att avbryta fisket på stört och surfa i hamn!

I sådan här förhållanden gäller det att hålla ihop, sammarbeta och inte ta några onödiga risker! Och framförallt kunna avbryta i tid trots ett bra fiske! Tack för rådgivningen från båten Novos som fick oss att komma ut på lite skreifiske i världsklass!

Nu har vi stormförtöjt båtarna och ber till vädergudarna!
Stay tuned!

Johan Mikkelsen

Alex, killen som vet hur man fångar 24 kilos torskar!