Avslutar med veckans största flundra på sista fiskedagen på Lofoten!

För att summera ihop den veckan som har varit så kan jag först och främst bara säga ÄNTLIGEN.. Fisket efter hälleflundra har släppt och återgått till det normala igen. Med massvis av regn, vindar upp till 20 m/s och stundtals även hagel så har vattentemperaturen tillslut börjat sjunka och detta har satt igång flundrorna. Det har inte varit lättfiskat under veckan och våra gäster har slitit hårt under dagen men vilket engagemang och vilket tålamod dem har haft. Jag är själv mäkta imponerad av allas prestation och samtliga gäster som åker härifrån har ett psyke som är mycket starkare än innan dem kom hit och har kämpat för varje flundra.

Som sista dag lovade väderprognosen svagare vindar, uppehåll och ändrad vindriktning vilket möjliggjorde fiske lite längre ut till havs på djupare vatten och chans på lite blandfiske. Flera torskar runt 15 kg fångades och toppfisken låg på 16,4 kg. Veckans största hälleflundra nöp till på eftermiddagen för Björn från gänget i Sportfiskedepån och mätte 162 cm lång och gav honom rätt mycket att göra innan dem kunde säkra den utanför båten, fotografera den och släppa den fri igen.

För att summera den sista ordinarie veckan på Lofoten så har toppfiskarna legat på 162 cm, 160 cm samt 148 cm tätt följt av 143 cm. Mängden hälleflundror som har landats har jag inte koll på men detta är det bästa fisket sen mitten på augusti och visar att Lofoten har grym potential på hösten!

Nu kommer campen vara tom på gäster i några dagar innan det kommer 3 fiskargäng med bland annat förra årets guide Fredrik Schmiterlöw som förra året tog 6 st 50 + på 6 fiskedagar i början av oktober. Nu anländer han till campen den 17 oktober och vi får se om han lyckas med samma bedrift i år samt om det kommer upp ett nytt årsbästa eller kanske t.om ett nytt camprekord innan vi tar upp båtarna och avslutar säsongen.

Erik Axner, Tony L – Nappstraumen/Lofoten!