Havöysund, storkveiten rike.

Då var vi inne i slutspurten för denna vecka med sportfiske butiken Giganten från Malmö.

Fisket då? jodå det började med ”trögt” fiske, eller var det så att man hade för höga förväntningar? För vilken annan plats kan man vara missnöjd när man landat 7 hälleflundror och tappat ett par i en båt på 3 man och då de flesta över metern????

Visst kan jag hålla med om att det varit lite trögare än vanligt men långt ifrån dåligt! Det har landats många hälleflundror denna vecka och flera över 140 cm med topp på 170 cm. Bästa båt igår hade 12 Hälleflundror med topp på hela 157 cm Så nog F.. är det bra kveite fiske i Havöysund!

Det som är extra kul är att de flesta fått friheten
tillbaks och nu när jag pratade med Johan från giganten så berättade han om Kveite race bland båtarna som och detta i närområdet.

Torsk fisket är fortfarande stabilt med flera mellan 10-15 kg.

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden