Mixfiske på Lofoten

Nya gäster har anlänt på Lofoten och det är en skara av både svenskar och tyskar som besöker oss denna veckan. Fisket startade idag och våra gäster möttes av tuffa sydliga vindar vilket gav ett begränsat antal fiskeplatser att välja på men hälleflundrorna fanns där ändå! Tyvärr var dem något försiktiga och högg ganska smått vilket gjorde att ett par hälleflundror gick loss men toppfisken blev en 84 cm hälleflundra iallafall.

Utöver det kom det torsk upp till 8-9 kg samt rödspättor upp till 1,5 kg med många på rätt sida av kilosstrecket.

Tyvärr visar prognosen samma vindar imorgon men vi ger oss inte utan det får bara bli nya tag.

Nu har även Tony Liljeqvist, min nya PJ anlänt som kommer vara här i en månad och hjälpa till och bli mer frälst än han redan är av havsfisket!

Erik Axner/ Tony L , Nappstraumen/Lofoten