Go start på Lofoten med fin torsk, sej och hälleflundra!

Med hårda vindar som begränsade oss till Nappstraumen första dagen bådade prognosen gott för den andra fiskedagen och vinden la sig under dagen.

Johan från Söröya är på plats här på campen en period nu och hjälper till med guidningarna under de kommande två veckorna. Väl ute på öppet hav låg gammal sjö kvar men det hindrade inte fisket och vi gick samtliga båtar till samma område och letade storsej. Toppfiskarna saknades idag men mängder med fisk från 4-8 kg landades innan båtarna splittrade upp sig i jakt på andra andra. Vissa riktade på flundra och bäst lyckades Conny Larsson med en fin flundra på 120 cm på Crazy Daisy i Glow.

Andra båtar inklusive både min och Johans gav oss ut i jakt på torsk och hittade långt ut, på djupt vatten runt 80-90 meter fina stim med större torsk och flera fina över 10 kg landades där den största vägde strax över 16 kg.

Utöver allt det kom det även en rödspätta på 2 kg på jigg inne i Nappstraumen vilket är fräckt!

Erik Axner/Johan Mikkelsen – Nappstraumen/Lofoten

Gott spöböj för Johan i båt 5

Sej på ca 8 kg satt i andra ändan.. På havsöringsgrejer dessutom! :)

Tony med nytt PB!

Dagens största torsk på 16 + till Johan!

Mattias gjorde 7 släpp idag och fick 6 riktiga fina fiskar, han var också den som ställde upp för laget och mäskade under hela dagen. Det kallar jag fighting spirit!

Niklas med nytt Pb på Sej, CHECK!