Bra avslutning och hårda vindar för de nya gästerna här i Havöysund

liten kort summering om vad som hänt de sista dagarna i Havöysund. Vi begav oss ut på en långtur i strålande sol och ingen vind men när vi väl kom till fiskeplatserna möttes jag tyvärr av en grön sörja och et sikt djup på 1,5m. Detta innebar hårt slit för att komma i konttakt med hälleflundran men när vi väl hittat dom så small det i de 4 båtarna som fiskade i samma område. Största hällen som kom upp denna långtur löd på fina 137 cm. Kort sagt så kan man summera hälleflundre fisket som något trögt men med fina storlekar med topp fisk på fina 140 cm.

Torsk fiskat var än en gång riktigt bra och största på campen blev strax under 20 kg och hade man velat så hade man kunnat fylla hela båten med fin mat torsk.

Det nya gänget startade med blåst men några båtlag begav sig ut och trotsade stormen, det kom upp en del torsk och det ena båtlaget hade ett par rejäla påslag som dom gissar var hälle. idag står det ”vapen vård” på schemat och alla laddar inför lördagen då vädret ser riktigt bra ut.

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden