Kort eftermiddagspass med familjen på Lofoten!

Efter att jag vinkat av gästerna, fixat båtarna och gjort klart inför de kommande gästerna hade jag några timmar att slå ihjäl och just nu har jag familjen i form av morsan och hennes sambo på besök. Vi tog oss en kortare fisketur på 3 timmar i jakt på lite torsk och sej. Väl på plats så var det otroligt mycket aktiv fisk i mellanvattnet, makrillstimmen kokade runt båten och det tog hela 2 sekunder innan första fisken var krokad efter att jiggen kommit ner en bit i vattnet och racet var igång. Sej på sej på sej upp till 11-12 kg högg frenetiskt på våra jiggar och stundtals hann en och annan torsk före där nere i djupet. Totalt landade vi nog en bit över 40 fiskar där nästan alla vägde över 5-6 kg. Toppfisken blev en torsk på 14,5 kg och en sej på ca 11-12 kg. Fisket var bra under hela perioden med undantaget den korta stund då det gled förbi två späckhuggare ca 50 meter från båten.. Då stannade huggsexan upp för ett par minuter innan det började igen.. Undra varför.. HMMM! 🙂

Erik Axner- Nappstraumen/Lofoten

Dubbelhugg och trippelhugg var väldigt vanligt under dagen.. Dock svårt att fota alla 3 fiskarna! :)