Flams & trams på Storskalltaren

Guidebåten:
4 båtar drog vid sjutiden igår mot södra Storskalltaren för ett sista intensivt pass. Med Johan Ruhe och Georg ”Jojje” Wester i Johans båt blev det lite lek i det fina vädret som sedan kommer ligga till grund för ett kommande avsnitt på Kanalgratis. Väl ute började det som förra gången – tjockt med betesfisk från botten till ytan på alla toppar vi kom till. Det var fullt av tumlare överallt och Båt 5 hade även en vikval precis vid båten.

Fisket började relativt trögt men det kom ändå upp en del fin torsk. Jojje lyckas även landa hans livs första flundra på 105cm, C&R. Vi fiskade på ett tag och när tidvattnet led mot högvattensvändningen lade sig guidebåten på kanten av ett känt flundraflak och fick ett riktigt fin drift. Efter ca 10min sög det tag i Davids colafärgade Crazy Daisy. Reaktionen blev att ropa HANNES, JAG SITTER I BOTTEN!!! Efter en snabb titt skrek jag tillbaka: NAAAAJ DET ÄR FEEESK, INGEN SLAKLINA NU. Locket i andra änden av linan gick ca 40m och David kunde inget annat göra än att med all kraft hålla emot. Han fick upp den ett par meter och sedan gick den ner igen. David pumpade på riktigt bra och efter endast 7min kunde man i det kristallklara vattnet skymta en riktigt stor fisk. Väl uppe vid ytan säkrades den vid båtkanten. Med tailrepet säkrade vi flundran ytterligare och sedan var det dags för mätning. Fisken mättes till hela 158cm – rätt ok förstaflundra till pöjken från Göteborg. Ett bad och lite bilder senare släppte David på tailrepet och gav fisken friheten åter – lyckan var ett faktum.

Båt Flams & Trams:
Efter en lysande start med flundra till Jojje så fortsätte vi att dra fina torskar mellan 15-20 kg. Antalet fiskar är så många att man blev trött när 15 kilos torskar högg tag i den agnade sejen, sådant här kan endast upplevas här på Sørøya, löjliga mängder!

I slutet av fiskepasset somnade de båda två och väcktes av rulltjut då deras spö stod i spöhållaren och skrek ut lina! Tills slut var det bara att sätta ifrån sig spöt för att få någon minuts powernap, men detta hjälpte inte heller då jag väckte dom med ännu ett rulltjut och lovord om flundra! Det var en liten på 92 cm som märktes och fick simma vidare igen, men efter att ha dygnat och gjort ett stabilt 12 timmars pass så bestämde vi oss för att bege oss hemåt.. En sjuk första dag med två landade flundror i båten och ett torskfiske i världsklass!
Vill ni se mer av fisketuren så kommer ett Flams & Trams-avsnitt ut på Youtubkanalen, ”Kanalgratis” med rubriken ”No Way In Norway”! Missa inte!

Hannes Ribbner & Johan Mikkelsen, Sørøya

Total lycka, 158cm C&R

Martin checkade av katt på sista släppet - kul!

Johan Ruhe från Kanalgratis med nytt torsk rekord!!

Catch & Release

George

Märkt och återutsatt!!

En av många bergstorskar som landades under natten! <br />Jojje är fett nöjd!” /></p>
<p><img decoding=

David med sin drömfångst! 158cm C&R

Ännu en grann bergstorsk från Storskalltaren!