Solsken och djupa spöböj i Hawaiisund !

Idag har det varit en strålande dag i Havöysund, på många sätt!

Jag körde guidebåten idag och målet var torsk på förmiddagen och sen lite flundrajakt på eftermiddagen.
Torskfisket var helt okej med ett antal fiskar på runt 14-15 kilo samt ett par flundror av modell mindre på pirk.

När vi senare la om fisket till flundran så lät inte resultatet vänta på sig, först en fin fisk på 82 cm, ett par drifter senare var vi uppe på 107 cm och förväntningarna höjdes hos mina gäster.

Låg på en drift som kändes ”litesådär”, la om och allt kändes sådär gôtt som det gör när allt stämmer! Och stämde gjorde det, några minuter senare så small det i Romek´s spö och linan börjar rinna iväg. Ett par långa rusningar och lite båtåka för att placera oss över fisken så lyckades vi landa en härlig fisk på 157 cm!!!

Grattis till en drömfisk säger vi på NSA!

Men vänta…..

Det är inte slut här!

Under dagen nåddes vi av beskedet att Stig-Tage efter 2 tim och 45 minuters kamp säkrar en riktigt fin fisk på 191 cm vid båtsidan, vi lyfter högt på hatten och säger GRATTIS med stora bokstäver! Bilder kommer, dom skall framkallas bara. Ja, ni läste rätt: framkallas! Vår vän Stig-Tage är en äldre man som ännu inte har äntrat den digitala världen, respekt åt det!

Och som Stig-Tage själv sa; ”Ett stort tack till Bosse för hjälpen när fisken kom upp, en sån här grej gör att man kommer närmare varandra, det är en stor upplevelse att dela på.” Det kan vi skriva under på, 191 cm flundra ÄR en riktig upplevelse och ett minne för livet.

Andra båtar har under dagen rapporterat bra flundrafiske med upp till 5 st per båt, mycket fisk upp till 120 cm, så ikväll somnar de flesta med rosiga kinder och nöjda leenden, för dom har besökt Havöysund, STORflundrans rike!

CWC gänget som besöker oss denna vecka har haft en liten intern kamp om flest flundor, detta år vanns den kampen av Jocke Pettersson och tjejjerna Cia och Carina i hans båt vilket firades under en mycket trevlig kungskrabba buffé i lördags kväll, GRATTIS Jocke, Cia och Carina!

Vill även inflika med att igår lyckades en av CWC gängets båtar fånga 80 makrillar, vilket inte hör till vanligheterna häruppe!

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Spöböj!

Grann torsk i finvädret!

En av Romek´s flundror.

Grattis till Jocke, Cia och Carina!

Massa makrill!