Lyckad art-jakt i Havöysund.

Idag ville våra polska gäster i guidebåten prova på fiske efter uer, stor sej samt stor torsk. Vi lämnade hamnen med siktet inställt på uer till att börja med, väl på plats så var där 40 meter höga stim. I med grejorna och det tog inte lång tid innan första var landad, vi fiskade ett tag på stimmet och vi fick med oss 12 st i fin matstorlek, upp till c:a 2,5 kg.

Efter detta letade vi oss vidare mot torsk och sej och redan på första driften hade vi passerat 10 kg på både sej och torsk, skitkul! Vi fortsatte och det gav resultat, ett antal fina sejar upp till 14 kg och fin torsk med topp på 15 kg.

Det var minst sagt nöjda miner i båten på vägen mot hamn.

Artrikedomen visade sig redan på onsdag kväll, då det kom upp hälleflundra, stor rödspätta, fin kolja samt havskatt, bilder kommer.

Jörgen ”Grodan” Sandén, Ulf ”Oxen” Hugsén, Havöysund.

Nöjda fiskare!

UER !

Helt okej storlek på torsken.

Alla får fisk!