Nya storfiskar i Havöysund!

Masarna rivstartade första fiskepasset med att landa 6 hälleflundror med topp på runt 120 cm. Som vanligt träffade man dom vid frukosten och när vi andra gick ner till båtarna så gick dom och la sig.

Själv så var jag ut på ”mixfiske”. Vi började med att fiska efter sej och redan efter några drifter så smäller det på Jonathans spö som viker sig i en fin båge. Efter en stenhård fight så kan nu Jonathan, 15 år, stoltsera med ett fint PB på 12,5 kg som blev vår topp sej denna dag. Även de andra båtarna som låg runt oss och fiskade hade flera över 10 kg, så det otroliga sej fisket fortsätter i Havöysund! Även torskfisket var riktigt bra för oss 4 båtar som låg och fiskade sej . Alla båtarna landade också många fina torskar mellan 5-15 kg .

När mina gubbar i guidebåten hade fått tillräckligt med spöböj så ville dom prova på att fiske Hälleflundra, vilket skulle bli ett kort pass då dom skulle handla innan butiken stängde. Jag tar och styr båten mot et bra hälleområde. Redan efter andra driften så smäller det på Thords spö, och efter ett par riktigt fina rusningar så kunde vi landa en fin hälleflundra på 100 cm, som var hans första hälleflundra någonsin. När vi sedan kommer iland så är det ett nöjt och glatt gäng som hoppar av guidebåten.

Fredrik ”lill Hitler” begav sig ut idag med 2 tjejkompisar för ett litet hälleflundrepass, och gissa om dom var nöjda när dom kom iland då!? Stine som kommer härifrån smällde på med sitt livs första hälleflundra som mäts till grymma 133 cm! Ingen dålig start för hennes första hälleflundretur precis. Hur det gick för Fredrik då? Jodå han kunde inte vara sämre han, och efter en stenhård fight som varade i 15 min så kunde även han stoltsera med ett nytt PB på hela 178 cm. Båda hälleflundrorna simmade pigga iväg efter mättning och fotografering, och vi på NSA tar av oss capsarna och gratulerar våra gäster till deras stora fiskar och nya PB´n .Båda dessa Hälleflundrorna fångades så klart på årets hetaste jigg Crazy Daisy, en jigg varje kveite fiskare nästan måste ha med sig ut när dom skall jaga stor kveite!

Då kan man bara säga en sak: Grym start för denna vecka och Havöysund fortsätter att levererar stora fiskar i storkveitans rike!

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden

Så här trött blir man efter ett nytt PB !

Mmm..... BADA !

Stines första kveite !

Kärlek på havet !

12 kilo sej till 15 åriga Jonathan !

Glädjen för första flundran går inte att ta miste på !