Flundrafisket är fortfarande på topp här på Sørøya!

Efter det grymma uerfisket i förrgår kändes det helt rätt att dra på långtur igen. Först flaggades det för storskalltan men tyvärr ändrades prognosen och gjorde en tur dit omöjlig. Vi bestämde oss då för att istället göra en till flundrasatsning norrut igen – den levererade ju förra gången!

Guidebåten, båt 6, 7 och 9 kände att de ville ta en mjukstart på Råsa medan den övriga båtarna (inkl. Ralphs båt) drog direkt för att försöka nöta upp de stora platta. Vi låg där ute några timmar och torskfisket var riktigt bra. Stora mängder i matstorlek och en topp på 18,5kg. Grabben Philip på 8 år drog även sitt livs första havskatt och en fin torsk på hela 8,2 kg uppvevad från 100 meters djup – BRA jobbat! Även en långa på 4kg kom upp under fisket på Råsa.

”Flundragänget” började sitt fiske i Galtöfjord, efter några timmars nötande så kom äntligen den första flundran och sedan ramlade det in ett par fina rapporter med en topp på hela 157 cm till Dennis från Båt 3!
Därefter fortsatte gänget norr ut där sedan ”Råsagänget” anslöt sig till de övriga båtarna och här haglade flundrarapporterna från de olika båtlagen! Antalet flundror runt 120-140 cm är oklart men det var riktigt många!
Båt 3 hade endast två flundror under 120 cm fördelat på deras 12 landade flundror!
Det kallar jag ett flundrafiske med BRA genomsnittsvikt!

Efter 16 timmars fiskepass så beslöt vi oss för att runda av fisket och tacka för ännu en fantastisk fisketur!

Nu har vi sovit ut och tänker avslutar veckan med en långtur till Galtöfjord för att testa på flundralyckan ännu en gång! Mer om denna tur kommer inom en snar framtid!

Tills dess får ni ha ett skitfiske, för det tänker vi ha!!

Johan Mikkelsen och Hannes Ribbner

Philip 8 år med nytt personligt rekord på torsk, 8,2kg!<br />Torsken högg på 100 meters djup så det blev en hård fight men till slut vann Philip!” /></p>
<p><img decoding=

För fyra år sedan bestämde sig Daniel för att en vacker dag ska jag fånga en hälleflundra, idag hände det!! Sin livs första hälleflundra och lyckan var total!

Guiden Johan Mikkelsen under landningen av gästen Mattias Björklunds drömfisk!

Målet med veckan var att fånga nytt PB på Hälleflundra, CHECK! <br />134 cm och i mycket god kondition, uppskattningsvis 35 kg! ” /></p>
<p><img decoding=

Daniels dag var redan gjord då han hade lyckats pricka av både stortorsk samt sin livs första hälleflundra men som grädde på moset så lyckades han lura upp ytterligare en flundra! Denna fick friheten åter, grymt jobbat och stort grattis till storfångsterna!

Catch & Release!!!