Stabilt Uerfiske med topp över 8 kg här på Sørøya!

Efter den senaste långturen så kom det många trötta med nöjda själar in till hamn. Vädret skulle vara fint under hela dagen så de flesta på campen gick rätt till kojs och ca 4 timmar senare så satt alla i båten igen redo för nästa fisketur!
Vi är ju trots allt på Sørøya och då gäller det att passa på när det är fint väder ute!
Men denna gången så riggade Guidebåten och båt 3 för Uerfisket då det har varit extremt bra de senaste veckorna!
Väl ute på plats så möts vi av 50 meter höga Uerstim! Det tog inte lång tid förrän alla i båten kunde chacka av sin första Uer och stämningen var på topp trots de få timmars sömn och mycket vevande!

Vi förflyttar oss till ett annat ställe som brukar leverera lite större exemplar och det tog inte lång tid förrän genomsnitts vikten hade gått från 2-3 kg till att bli på 4-5 kg!
Inte långt efter frågar båt 3 vad världsrekordet ligger på och vi förstår direkt att de har lyckats landa någon riktigt stor!!
De uppskattar vikten till 8-9kg och väl i land vägdes den till 8,3kg!
Succé ännu en gång!
Efter den drömfisken bestämmer sig båt 3 att testa torsklyckan undertiden som vi i guidebåten fortsätter att dra fina exemplar på runt 4-5 kg! Sedan dör fisket ut i området och vi bestämmer oss för att testa ”Bananen” som ligger några distans söder ut! Även här lyckades vi få några till runt 4-5 kg och alla i båten är sjukt nöjda med dagens insats och känner hur både kropp och själ måste vila. Kvart över ett lämnar vi djupkanten och beger oss in till hamn!!

Ännu en fantastisk dag här på Sørøya!

Johan Mikkelsen

Daniel med sina två första Kungsfiskar!! Check!

Bröderna Björklund med var sin fin Uer! en på 5,2 och en på 4,7 kg!

Guiden Johan Mikkelsen fick några minuter på sig att visa tekniken och hade då turen att kroka en fin Uer på 5 kg!