Flundrasatsning 20+Nm norrut

Över midsommar hade vi endast 3 båtar uthyrda och utan bokning av guidebåten hade Johan och jag alltså en ”ledig dag”. Vi bestämde oss för att dra till en plats relativt långt norrut som ett par gånger i rad nu har levererat många fina flundror med otroligt hög snittvikt.

Praktikanterna Gustaf och Peter på gjestehuset var också sugna på att dra ut en sväng så vi tog alla fyra en Arronet och gick tillsammans med 3 andra båtar ut på ett spegelblankt hav. Endast 5 minuter från hamnen fick vi se ett grymt sillkok och ryggfenan på djuret som jagade upp dem. Valen dök när vi började närma oss så vi kom tyvärr aldrig fram till vad det var för art.

Vi körde vidare och såg i denna fantastiska miljö tumlare, lunnefåglar i tusental, sillgrisslor och mycket mer – naturen här uppe är verkligen helt otrolig!

När vi kom fram var vattnet på väg upp men hade inte helt kommit igång så vi började bonnetrolla lite för att få fart på jiggnarna. Efter ca 3 minuters effektivt fiske small det till i Gustafs spö och innan vi visste ordet av hade han pumpat uppe en riktigt fin fisk. Johan säkrade den med kveitekroken och lyfte sedan upp den i båten för märkning, en snabb bild och sedan återutsättning. Hälleflundranlundran mätte 124cm och var ett nytt PB för glade Gurra – grattis!

Dagen fylldes på med många fina flundror. Peter i vår båt smackade också upp ett nytt PB på 113cm, Ralphs båt hade topp på 131 och hans polare lyckades lura upp en på ca 140cm – vilken dag!

På hemvägen gick vi in i en liten vik där vi drog många småflundror vilka märktes och återutsattes. Ett dubbelhugg hanns också med!

På flundrasatsningar blir det mycket nötande – men oj så kul det är när det suger i och man känner första gunget. Vädret ser framåt fortsatt bra ut och nästa vecka blir det full camp igen.

Nu kör vi!

Hannes Ribbner, Sørøya

Den nya praktikanten Gustaf Eriksson har löst flundrakoden och drar flundra efter flundra. här är dagens största på 124cm, märkt och återutsatt! <br />” /></p>
<p><img decoding=

Catch, Tag & Release

Tillbaks till det stora blå