Mixat fiske första dagen på Lofoten!

Nu har första fiskedagen varit här på Lofoten och våra internationella gäster har siktat in sig på lite olika fiske. Engelsmännen riktade fisket efter ”keepers”, fisk att ta med hem alltså och då i lämplig storlek på grundare. De fångade ett par sejar på 20 lbs ( ca 9 kg) , Koljor upp till 3,5 kg, schyssta mattorskar medan Ryssarna valde att rikta efter hälleflundra varav de tappade en av modell större inne i Nappstraumen samt hade något mer hugg. Den tyska gruppen riktade även dem efter matfisk och landade många fina sejar och torskar.

Nu har även makrillen kommit in i strömmen och igår kokade vissa områden bokstavligt när dessa fiskar klumpade ihop sig i täta stim. Ska tilläggas att det var i närheten av detta som de hade kontakt med flundra också.

Idag kommer det nog att siktas en del på Rödspätta enligt vad jag har hört samt även att åka ut på jakt efter lite större torsk och sej på kanterna. En uppdatering kommer senare!

Glad midsommar på er alla härifrån Lofoten!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten