Mängder med torsk på Lofoten!

Efter en något lugnare väderprognos med svaga nordvindar så gav sig de flesta båtar ut i jakt på torsken ute på topparna här.

Fisket började lite trögt och stimmen var splittrade och man fick några stycken då och då, dock med fin snittvikt med många över 10 kg. Senare under dagen landades även några sejar upp till 12 kg samt att vi fann stora mängder med stora sillar i vattnet och här kalasade torsken friskt! Flera gånger stod vi alla fyra i båten med böjt spö och snittvikten var bra. Flera fina torskar runt 15 kg landades och även en hälleflundra på en bit över metern fick syna båten.

Utöver det landades det några fler hälleflundror av mindre format närmare land samt att en större tyvärr gick loss efter en stunds fight.

Just nu är samtliga båtar ute och fiskar så vi får se framåt kvällen vad dem lurat upp!

Erik Axner Nappstraumen/Lofoten

Martins första flundra!