”Misson drömfisk”

Då har halva fiskeveckan gått för våra gäster här i Havöysund och vilken vecka sedan, sol, svaga vindar och stor kveite med stort K.

Det hela började faktiskt på Onsdagen när bussen med de nya gästerna rullade in på campen, ut kliver ett grymt laddat gäng från sportfiskebutiken Tajtlajn som bokat hela campen denna vecka, 10 båtlag med svenskar och 1 som består av 4 underbara herrar som verkligen gör skäll för namnet Team flatfisk, ett glatt gäng från Norge.

Redan innan vi ens hade haft info möte pratade alla om två saker, Det underbara vädret och så klart om dröm kveiten som vi fångat veckan innan. Vi bestämmer oss snabbt för att på torsdag skall vi ut på stor vilts jakt! Jag gör klart för alla båtar om vad som väntar dom. Lång väntan där inget händer men det kommer hända om vi bara har tålamod! Vi beger oss iväg på morgonen efter en lugn frukost och som vanligt kunde jag känna den där fantastiska känslan som får en att rysa eller som en annan känd svensk skulle sagt, det är så man får ”ståpäls” någon kommer att få sin livs fight!

Väl ut på plats så går timmarna och inget händer, timme ut och timme in. Även jag börjar fundera på att byta plats och bestämmer mig för det. Jag roppar ut på VHFen att guidebåten tänker byta plats och vi börjar veva upp, plötsligt tar det bara tvärstopp i mellan vattnet! jag gör ett bra mothugg och fighten var igång. Jag pumpar med hårdpress som ger mitt spö ett grymt spöböj, den är stor säger jag till killarna i gudebåten men efter en 6-7 min tar tyvärr striden slut och ett gäng vackra ord kommer från min mun. Jag ändrar mig och rapporterar ut över radion att jag precis tappat en stor kveite. Detta gav ny energi till de båtarna som var kvar, så lite krävs för att man skall orka mer!

Ytligare någon timme gick sedan kom nästa rapport från en annan båt om att de landat en 144cm C&R och vi fick ännu mera energi. Vi i guidebåten jobbade på och slitet gav resultat efter en grymfight kunde vi landa en kveite på 163 cm som fick friheten tillbaks efter märkning.

Så kom det vi alla väntat på, Båt 8 drillar stor kveite hörs från radion! Alla fiskade på men ingen tittade på spöna utan bara på VHFen, vad händer? tiden gick och tillslut fick vi info om att dom inte klarat lyfta den från botten än. Detta satte genast igång spekulationerna, är det bottennapp eller?

Nej botten napp var det då rakt inte eftersom bottennapp inte simmar. Det var Team Falatfisk som var igång och som de jobbade! Efter en 30 min fight roppar Andreas från Tajtlijn att vi borde komma dit och titta för det är en STOR kveite som våra kära norrmänn hade krokat på! Vi tar oss givetvis dit för det är inte ofta som man får se 100+! När jag kommer dit ser jag en iskall Jörn som drillar sin drömfisk samtidigt som han pekar utåt var han tog den för de andra båtarna, Ja det såg faktiskt ut som om detta var något som han gör varje dag, han var helt iskall!

Jörn och de andra från Team Flatfisk ropar till mig att jag skall komma över i deras båt och märka henne för det var inget snack den skulle mättas och märkas utanför båten för en så snabb C&R som möjligt! Jag hoppar över och hjälper till med landningen av denna Madam. Efter 45 min sten hård fight så kunde vi säkra och Märka henne Nr 2771. Efter fotografering och kramkalas släpptes denna skönhet som piggt simmade ner i djupet igen och ännu en 100+ var ett faktum då vi mätt henne till otroliga 198 cm.

Jag kan bara avsluta med att ta av mig min CWC keps och bugga mig för dessa fantastiska herrar och gratulera Team Flatfisk. Tack Jörn, Björn, Ole och Kyrré för uppvisningen!

Det har hänt mycket mer denna vecka men det tar vi på Söndag, då det väntas Bastubad och jacuzzi som följs upp med en Buffé där alla är med!

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden

163 cm C&R

Jörn från Team Flatfisk med 198 cm märkt 2771 C&R

Ha det och tack för fighten!