200cm Hälleflundra & storsej på jerkbait från Sørøya

Idag bar det av mot Storskalltaren och omgående börjar storfiskarna trilla in. Direkt på nedsläpp i guidebåten krokas och landas en fin torsk 22kg. Efter det rullar flundrorna in på löpande band och vilka storlekar! Christer ”Målarn” Mårtensson drog till med en trippel på 140, 145 och 160cm där den sistnämnda lurades med lubb som bete!

Men hälleflundran med stort H fångades av Håkan Löfmarck. Tre gånger hade flundran varit och vänt vid båten och kampen förmedlades via VHF:en så att samtliga båtar kunde följa dramatiken. Snacka om spännande radio! Upp kom den än en gång och på fjärde försöket blev den/det/monstret äntligen säkrad vid båtsidan. Måttbandet sträckte sig till hela 200cm! Ett riktigt as som hjälpte Håkan med att köra kroken rätt igenom fingret där den satt stadigt förankrad tills fångstmannen helt enkelt drog ut den och fiskade vidare som ingenting hade hänt. Hälleflundra är hardcore!

Utöver dessa flundror fångades det ytterligare ett helt gäng, antalet är svårt att hålla koll på. Det säger något om dagens fiske vid Storskalltaren. Men du behöver inte alltid åka särskilt långt för att fånga storfisk på Söröya. På hemvägen gjorde jag själv ett stopp vid Runningen med gäster från England och omgående börjar fina torskar trilla in där toppfisken nästan nådde fram till 22kg.

Men bedrifterna är inte slut med det. I guidebåten ökade Niclas tempot med sitt jerkbaitfiske efter storsej! Krokarna rök, spöt stod som en pilbåge och sejarna var tokiga!

Jonathan & Johan

Första stoppet på Storskalltaren, Niclas är först i med sin jigg och innan de andra i båten hunnit reagerat så stod Nicklas med ett rejält tunggung. Vi snackar om några sekunder in på dagens första drift så landar vi denna fina bergstorsk på runt 22 kg!

Kärlek på Sørøya!

Andra driften och Tomas smackar på sin livs första flundra som mättes till 113 cm, ca 16-17kg!

Sen var det Niclas tur att fånga sin livs första flundra!! Det går bra nu! <br />Totalt landades 4 flundror i båten denna dag!” /></p>
<p><img decoding=

Dags för sejrace!!

JERKBAIT till storsej!! Niclas svingade jerkbaiten ut på det öppna havet och tokjerkade in betet som sedan blev massakrerad av 10 kg + sejar! Ibland kom storsejen helt upp till ytan och klippte jerkbaitet eller så blev den jagad av flera storsejar helt in till båten! <br />Hur många över 10 kg som vi landade under racet vet vi inte.. Men det var galet!” /></p>
<p><img decoding=