Stabilt fiske på Lofoten!

Efter gårdagens start med många hälleflundror och en hel del fin torsk så bådade vädret gott för natten mellan torsdag till fredag och samtliga båtar gav sig ut runt 21-23 på kvällen för ett fiskafänge till solens strålar som numera aldrig går helt nedanför horisonten. Blankvatten, blå himmel och strålande sol gjorde fisket under denna natten väldigt behagligt.

Vissa båtar satsade på torsk medan andra valde att rikta sig på hälleflundra istället. Stora mängder torsk fann dem ut på kanterna med fina matfiskar upp till 13-14 kg. Dem lyckades även stöta på lite större sejar upp till hela 11 kg under nattens fiske. Hälleflundrorna är många i antalet hittills men de riktigt stora lyser ännu mer sin frånvaro. Många fiskar upp till 121 cm har fångats, någon större har tappats och även har det varit en del fiskar av bättre kaliber som följt med på uppvevning hela vägen till båten utan att hugga på jiggen och sedan bara glidit iväg igen!

Just nu är tre båtar ute och fiskar trots ganska tufft väder med sydväst-vindar och regn. Vi får se vad dem har lyckats lura upp ur djupet ikväll!

Erik Axner- Nappstraumen- Lofoten

Den som gapar efter mycket... Denna flundran hade knappt ett gap stort nog att få in en flat matt i käften men ändå har den svalt hela jiggen med hull och hå!