Mixat fiske på Lofoten!

Veckans enda gäster har de senaste dagarna prövat på diverse olika fisken här på Nappstraumen men har varit ganska begränsade fram till idag vart dem har kunnat fiska. Idag var det dock strålande fint väder så vi satte först sikte på torskarna och lurade upp ett gäng över 10 kg och en del fisk där under också. Efter detta prövade vi på hälleflundra och hade några hugg samt en följare på ca 140 cm hela vägen upp till båten medan två jiggar tyvärr hade trasslat ihop sig.. Tur i oturen att den inte högg just då.. Tyvärr ville den inte ta sen när trasslet var fixat utan gled fint iväg mot botten igen. Dock sjukt mäktigt att se dem komma efter så fridfullt och inspektera jiggarna. Ingen flundra ville syna båten idag men dem fanns där! Som avslutning på dagen valde vi att satsa på lite spätta och under ett par timmar landade vi strax över 10 spättor med en toppfisk på runt 1,5 kg till Thomas!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten