Havöysund har fiskefeber!

Helt galet fiske i Havöysund! Jag pratade precis med Jörgen eller som han kallas Grodan, han berättar om gårdagens helt sjuka torskfiske, eller vad sägs om att kunna välja ut vilken torsk du vill ha bara 2 meter under ytan!

Hmmmmmmm låter som en av alla fiskehistorier man hör. Hade jag själv inte upplevt detta hade jag aldrig trott han! Men både han och våra gäster berättar helt lyriskt om ett helt sjukt fiske där dom ordagrant kunde välja ut vilken 10+ torsk dom ville ha! det gick så långt att dom slutade och fiska och bara stod och tittade på skådespelet. Fiske handlar om så mycket mer än att bara ta stora fiskar, det handlar om upplevelsen! För övrig så kom det upp en del hälleflundror och dom gäster som satsat på flatt matt har gjort detta med stor framgång men även scarry Jerry har levererat två jiggar som är riktigt underskattade så glöm inte dom när ni åker ut!

Så till dagens fiske berättar Grodan om Nya PB i Guidebåten, både Göran och ”Snäckan” har slagit sina PB. Göran som aldrig fiskat i Havet innan och med ett PB på 6kg gädda innan han kom hit tog sin första hälleflundra som mättes till 80 cm och beskrev fighten som det häftigaste han varit med om! Snäckan höjde sitt PB från 115 cm till 123 cm. Vi på NSA tar av hatten och gratulerar dem. Jag och Grodan checkar av dessa två och nu återstår bara Rosemarie kvar som dock inte är helt lätt då hon har PB på 30kg men det skall vi jobba på!

Torskfisket är ju helt galet men det kommer inta bar många utan även stora mellan 15-20 kg. Koljefisket är ochså riktigt bra med många mellan 2-4 kg . Kapten Jörgen”Grodan” Sanden kommer att skriva mer om de sista dagarnas fiske och lägga ut bilder senare. Jag kan bara avsluta med att konstatera att Fisket har vaknat till liv här i Havöysund!

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden