Havöysund, eller kanske vi borde skriva Hawaiisund?

Nu är vi i full gång med fisket här i Havöysund. Jag vill börja med att hälsa min nya kollega Jörgen ”Grodan” Sanden välkommen. I onsdags kom de första gästerna och glädjande nog så tog dom med sig både sol och värme, men tack och lov lämnade vinden hemma.

Själva fisket har inledningsvis varit lite trögt på hälleflundran. Det kommer givetvis upp en del, men man får slita för dom. Men, det är glädjen med fiske sägs det ju!? Dock så är ju de riktigt stora hälleflundrorna här, vilket Team Lubb fick känna på redan första dagen då den ena i gänget fightade i nästan en timme innan matchen vanns av hälleflundran.

Igår kom vår första 50+ då det fångades en på hela 166 cm av vår ryska gäst Rem, så vi gratulerar han till sin drömfisk och hälsar han välkommen till klubb 50. Även Mats som åker guidebåten fick en på fina på 140 cm efter en grym fight. Det är ett nytt PB för honom, och vi sejar: grattis Mats!

Själv upplevde jag ett riktigt häftigt torskfiske de sista timmarna igår kväll med många över 10 kg, och med en topp på 18 kg.

I kväll passade några av våra gäster på att ladda inför morgondagen genom att hyra hotellets spa avdelning (Bastu och jacuzzi), så glöm inte att ta med er badkläder! Det kostar bara 500 NOK/tim. Det kommer också säkert bli en del av våra gäster som kommer att prova på nattlivet med, då det väntas live musik ikväll på hotellet.

Ulf ”Oxen” Hugsén/ Jörgen”Grodan” Sanden

Fight med 166 cm flundra.

140 cm landad.