Fortsatt bra fiske på Yttersidan på Lofoten!

Återigen har vädret varit på vår sida och idag var det möjligt att komma ut på yttersidan igen och fiska i de tjocka stimmen med skrei som går omkring på kanterna. Fisket inleddes vid 9-tiden i morse och ganska omgående kom de första rapporterna om bra fiske in. Vid 11 ringer en överlycklig Peter Widmark till mig och ropar glatt att han slagit ett nytt personbästa på hela 23,9 kg och jag hör i telefonen att det är total glädje i hela båten och han berättar att dem slår nya personbästa i båten titt som tätt och har stora fina stim med fisk mellan 15-20 kg rakt under båten.

När väl vinden ökar på så glider båt efter båt in i hamnen och med väl utdragna smilband kliver dem ur båtarna och fiskeberättelserna börjar. Fredrik Nordvall och Martin Olofsson berättar direkt om deras sjuka fiske där dem stundtals knappt kom ner djupare än 30 meter och detta hade pågått under 4 timmar.. Dem visar glatt upp tre stycken torskar över 20 kg och Martin drog både sin andra och tredje över 20kilos-strecket hittils på veckan. Fredrik Nordvall slog även till med en på 20,1 kg och nytt personbästa där!

Totalt under dagen kom det upp 5 fiskar över 20 kg och många gubbar har slagit personbästa även idag!

För att inte glömma så provade vi på rödspättefisket igår en kort sväng och landade 10 st rödspättor med två toppfiskar på 1,3 respektive 1,5 kg

Erik Axner- Lofoten/Nappstraumen

Peter Widmark med nytt personbästa på 23,9 kg!

Nytt personbästa till Tomas!