Vad gör vi med all fisken?

Det är säkert en del av er som undrar vad vi gör med all fisken som fångas vid ”Skreifisket”.
Merparten av fiskarna släpps givetvis tillbaka, men de allra största fiskarna som gästerna vill ta i land för kontrollvägning eller fisk som är skadad skall tas i land. Den fisk som gästen inte själv kan eller vill ta hand om, skänker vi till de lokala yrkesfiskarna i Sörvaer. Detta är givetvis uppskattat av yrkesfiskarna, men också utav gästerna som på ett enkelt sätt kan bli av med all ”överskottsfisk”. Det är så våldsamma mängder med fisk för tillfället, så det brukar bli en ganska ansenlig mängd fisk som skänkes till yrkesfiskarna.
Har varit uppe i Norge under veckan och på onsdagen när vi hade skiftesdag så blev det lite fiske utanför Söröya. Jag och Johan tog en båt och fisket var brutalt bra, vilket kändes i hela kroppen i slutet av fiskepasset….
Vi drog 6 torskar över 20 kg med en topp till mig själv på 29 kg. Antalet över 10 kg räknar man inte…..
I andra båten fiskade Eddie och Jakob ”Terminator” Lindberg. De stannade ute något längre än oss och blev belönade med 9 fiskar över 20 kg med topp till Terminator på 30,25 kg, förövrigt hans 6:e torsk över 30 kg i karriären!!
Man blir lätt ”fartblind” på fisket här uppe….

Jimmy

Jimmy med dagens största på hela 29 kg! <br />Big bob var även idag helt grym på den stora fisken!” /></p>
<p><img decoding=

Red Ed, en underskattad jigg för den stora skreitorsken! Lättfiskad och ger sjukt bra medelvikt på fisken, kan jag starkt rekommendera att testa!