En ”häll”sning från lofoten

Ja säsongen var väl igentilgen slut men iförrgår fick jag upp min far och en kompis upp hit till Lofoten på lite flundra fiske!
av alla jag snackat med har sagt att flundran har stuckit ut på djupet här vid denna tiden men med lite trixande och fixandes så kom första flundran inte en jätte men en flundra (denna tagen på 18m djup vilket också var dagens djupaste).
efter denna fisken stack vi in grundare ca 8-10 meters djup och började fiska och det tog inte lång stund innan nummer 2 kom som mättes till 125cm innan den fick friheten åter och simmade tillbaka. efter detta var fisket dött i 1.5h innan det var dags för Anders igen och denna gången var fisken större än den första och denna mättes till 120cm (självklart C&R). när vi i båten började konstatera att vi fått bra med flundra framåt kvällen och alla var väl nöjda så sög det till först i mitt spö igen och en riktigt fet flundra på 143cm synade båten innan den fick simma vidare och efter min så dröjde det inte lång stund innan pappa också fick en flundra och denna mättes till 119cm i topp kondition så alla i båten fick flundra över 20kg idag vilket är riktigt bra/Lofoten när det är som bäst!!. ska även tillägga att vi endast är en båt ute denna veckan.

/Fredrik Schmiterlöw

första för dagen

anders bänder storflundra

120cm

119cm

125cm

dagens största på 143cm

en fin avslutning på en riktigt bra dag!