Långtur till Storskalltaren igen!!

Ännu en gång har vädret på Söröya visas sig från sin bästa sida. Vindstilla, strålande sol och högtryck lovade prognosen så vi ställde siktet mot Storskalltaren igen med de nya gästerna. Vi startade fisket på Innerbåen och efter ca 1 timme hade Lars i guidebåten krokat på en fin fisk och efter en tuff camp så kunde vi landa en kanonfin hälleflundra på 144 cm. Fisken märktes och återutsattes utan att ha lämnat vatten för att optimera fiskens välmående. Direkt efter hör vi rapporter om två andra hälleflundror på 129 cm respektive 84 cm. Vi fortsatte sedan fisket i samma område och i nästa drift var det dags för Jens i guidebåten att drilla tungt! Efter en kort men intensiv kamp kunde vi säkra en hälleflundra på 134 cm vid sidan av båten och efter några snabba foton, märkning och mätning så återutsattes även denna fisken.

Strömmen avtog sen och vi gjorde en förflyttning upp på själva Storskalltaren och vid första driften när strömmen tagit tag så högg den en stor fisk på mitt spö(Erik). Fisken betedde sig märkligt och gick tungt men efter några snabba lyft hade jag övertaget och fisken kom med snällt mot ytan. Vi chockades dock av storleken när den kom upp till båtkanten och efter en säker landning mättes hon till 155 cm. Vilken otroligt resultat i samma båt! Tog tillfället i akt att testa om Ursuiten var tät så hoppade i vattnet och badade med flundran innan vi återutsatte henne!

Vi fortsatte fisket i samma område utan vidare resultat men ställde därefter in siktet på att finna lite storsej. Vi gav oss ut på några toppar västerut och ganska omgående krokar Lars återigen en bra fisk som vi länge tror är en hälleflundra men väl vid ytan visar sig en stor sej som vi senare väger till hela 14 kg! De andra båtarna ansluter och då och då kommer det upp fina sejar mellan 7-10 kg samt en till riktigt fin sej på 12,5 kg. Utöver det landas fina torskar upp till 18 kg samt en mindre hälleflundra på 76 cm innan vi avslutar dagen med smilgroparna under öronen! På vägen hem möttes vi av en hel flock vitnosdelfiner som började leka runt båten och göra akrobatiska konster! Inte bara fisket som är underbart här! Djurlivet är makalöst också!

Erik Axner/Johan Mikkelsen – Söröya

Landning med den nya hajkroken. Säkert och smidigt, för både fiskaren och fisken!

Lars med sin drömfångst, hälleflundra 144 cm

Jens med sin superfina hälleflundra på 134 cm

Skepparen med sin storfångst. Även test av Ursuiten på samma gång!

Lars med storsej på 14 kg

Erik med fin sej!

Underbart väder och strålande natur!

En flock vitnosdelfiner som vi stötte på halvvägs hem! Djurlivet är riktigt här på Söröya också!