Kortpass i Tromsö!

Idag fick vi besök av några gäster ifrån Finland över dagen som ville ut och testa på fisket efter hälleflundra som de både läst och hört mycket om. Vi trotsade den tuffa vinden och gick ut vid 9 på morgonen med ett enda mål. En hälleflundra! Efter ca 1 timme hojtar Fabian till i fören och står med ett djupt bugande spö och skrikande rulle. Tog en sekund innan allting kopplade men vi hade kontakt med hälleflundra direkt! Fabian skötte drillningen utmärkt trots att flundran gjorde allt för att komma loss. Både mycket huvudskakningar och långa rusningar hann den med innan Fabian fick kommandot och vi kunde senare säkra fisken vid båtkanten och glädjen var överflödig! Vi hade lyckats direkt! Vi mätte fisken till 125 cm och återutsatte henne efter några foton då C&R var en självklarhet enligt Fabian på en sån här stor fisk! Fisken tog på en Giant Jighead på 280 g. Vi fortsatte sedan fisket men tyvärr kom inga fler hälleflundror men däremot fina torskar upp mot 12 kg för båtens yngste deltagare, Jonathan! Vi avbröt sedan dagen för att vinden tilltog men humöret var på topp för det och alla hade slagit nytt personbästa. Eddie är just nu ute med våra ryska gäster på en hälleflundrasatsning. Jag väntar spänt på vad som skall komma där!

Erik Axner / Eddie Janerup – Tromsö!

Fabian med sin första hälleflundra! 125 cm C&R

Jonathan med sin fina torsk! Nytt PB

Havsörn som plockade en liten sej nära båten! Coolt!