Då var ännu en vecka i havöysund över, Hårt väder men god fiskelycka!

När våra gäster anlände förra onsdagen hade dom flesta redan sett på väderprognoserna att vädret inte skulle visa sin bästa sida denna veckan, och så vart det också.. Hård vind & kraftiga regnskurar bestod nästan alla veckans dagar av, men vi lyckades få ett par fridagar där solen sken och temperaturer på 17 grader!

Trots det hårda vädret kunde vi fiska alla dagar förutom 1 dag. Det är den stora fördelen med Havöysund, att man kan gå i flera riktningar och söka lä, eller bara undgå dom allra största vågorna bakom öar och dyl.

Nu till veckans resultat, som kan vara ett av årets bästa hittills sett till mängden fångade & återutsätta flundror. Stor del av denna fångst stod MASARNA & Team CWC för, men många och stora fiskar togs även utav våra andra duktiga gäster! – Bland annat Hampus Benjaminsson som lyckades landa en stor flundra på hela 149cm! Stort grattis till ditt nya PB! Känns dock inte som att det kommer dröja länge innan denna kille tar ett nytt PB! Lillasystern Frida fick ju också ett nytt PB som vi tidigare skrivit om, Torsk på 12,5 kg!

Masarna som inofficiellt vann veckans tävling med största flundra samt flest fångade, deras 2 båtlag tog sammanlagt 77 st flundror med en topp på mäktiga 177 cm!!
Under ett pass tog den ena båten hela 19st flundror!
Stort grattis till vinnarna! * Team Masarna*

Tätt efter kom Team CWC som även dom hade 2 båtar, det fiskades riktigt duktigt här också, och flera riktigt fina fiskar togs med en topp på hela 145cm!!
Team CWC la även mycket tid på att testfiska nya prylar och nya metoder för flundrafisket, vilket bådar gott för framtiden! Ibland kan det vara dom små detaljerna som gör fisket lyckat!

Några ur CWC laget tog sig en fridag från havsfisket och åkte iväg för att testa på laxfisket här uppe, endast 1 timmas bilfärd från campen har vi några av dom kanske bästa laxfiskeälvarna i världen!!
Detta fisket kan vara kul att testa på! Så ta chansen om ni kommer upp!
Resultatet för denna dag blev en flera fångade laxar med en topp på 8,1kg! Dom hade även på en fisk av STÖRRE storlek men som dessvärre gjorde en helvändning och bara rusade iväg med strömmen och det fanns då inte mycket att göra…. Men att det finns stora fiskar i dessa vatten är det INGET tvivel om!

Under en av de dagar då vädret var på topp åkte Mats ( meck ) ut på en kort sväng för att testa på spätta fisket, och även där lyckades det ta storfisk, mats med sin expertis lyckades ”guida” upp en spätta på 2,0kg åt Jasmine Moberg som var gäst i Guidehuset denna veckan. Det togs även ett flertal andra spättor, dock av mindre storlek denna gång! Skulle man klara avstå från flundra fisket och satsa på spätta fiske tror jag 3 kilosgränsen ligger nära!!

Under en långtur med Guidebåten lyckades Cristoffer ”Praktikant guide” även få ett nytt PB på flundra denna veckan, en flundra på 165 cm togs, elakt nog bara efter 3 minuters fiske.. Lite kaxigt att just innan säga ” nu skall jag visa hur det skall gå till ” otroligt nog satt flundran där kortdärpå, först var det ett ”bottennapp” som sedan började röra på sig. Detta togs på mycket lätt utrustning så det var en härlig fight!
Efter en fight på 15 min, så kom fisken upp från djupet, vi kunde då mäta fisken, men mitt i allt gick det fel och fisken kom loss och rusade ned mot djupen igen, ut för en kant som låg nära intill fiskeplatsen och la sig på 79m..
Då fick en av gästerna i guidebåten hjälpa till, 14åriga Johannes fick då ta över spöt och kämpa! Med Nackspärr, huvudvärk, magont och en gnutta trötthet tar han och kämpar upp denna mäktiga fisk! Så ett stort grattis till dig!

Cristoffer Bergström, Ulf Hugsen

Veckans största flundra, tagen av MASARNA. <br />177cm!” /></p>
<p><img decoding=

Rödspätta på 2kg! tagen av Jasmine Moberg som lyckades lura denna fina fisk vid kikmete!

Under detta stim med sill togs det 2 flundror =)

Flundra av mindre storlek, tagen av gäst i guidebåten! Han tog 3 st denna dag!

Hampus Benjaminsson med flundra på 149cm!