Masarna rivstartade i Havöysund!

Då var masarna här uppe igen och jag själv träffade dom när dom kom med bussen i onsdags men sedan dess har jag bara hört om deras fiske via andra gäster som ätit frukost när masarna kommit in, dessa ”gubbar” kör riktigt hårt men dom får betalt för slitet! Natten mellan onsdag och torsdag landade den ena båten 11 hälleflundror upp till Ca 120 cm ( dom vill inte ta upp kveiten i båten i onödan utan släpper kveiten utanför båten. Ett föredöme för alla sportfiskare) medan deras andra båt kammade noll så det är inte bara att hämta Kveiten.

I morse så var jag kvar iland då vi har hår vind som skall avta under natten så vi i guidebåten valde att svänga om dyngnet och skall ut inatt, så jag fick en pratstund med ena båtlaget från masarna som berättar att deras fiske pass som blev lite färre till antalet men lite större och bäst lyckades det båtlag som kammade noll natten innan.

Resultat för masarna fiske dag 2:
Båtlag 1 6st med topp strax över 1m.
Båtlag 2: 4st med 2 på 142 cm!

För övrigt på campen lyckades CWC Fishing Team riktigt bra även under gårdagen med topp fiskar på 138cm och 142 cm,de kommer att vända på dyngnet nu precis som vi i guidebåten så följ bloggen under natten då vi seglar kl 22.00. Trots att vi har rätt ”trögt fiske just nu med Havöysunds mått sett” så är det en sak som är helt klart i år och det är att det är många fler av” moddel ”större men allt handlar ju inte bara om stora platta fiskar utan även snitt vikten på torsken är betydligt bättre i år.

Vi vill gratulera Frida till sitt nya PB på torsk på fina 12,5 kg, riktigt kul med tjejer som fiskar havsfiske för som vi sagt så många gånger förr, FISKE ÄR FÖR ALLA och alla är välkomna till våra camper.

Ulf ”Oxen”Hugsén/Kristoffer

Torgny från CWC Fishing Team med sitt nya PB på 138cm

Frida med nytt PB på torsk 12,5kg

Stefan