blåsigt väder men ändå helt okej fiske!

Ja så kan man sammanfatta dom senaste dagarnas fiske här på lofoten som tidvis inte riktigt har visat sig från sin bästa sida(vädermässigt) i alla fall. För dom som har fiskat torsk så har det kommit upp många fiskar över 10kg från både norr och sydsidan med toppar upp till ca 14kg sejfisket har även denna vecka varit väldigt stabilt med många sejar runt 6kg och en topp på 9kg men vi väntar och får se för snart hittar vi dom riktigt stora!!. För dom som testat lyckan efter spätta så har det kommit upp många spättor upp till ca1.7kg i topp och under det fisket har det även kommit upp flera riktigt fina sandskäddor och en båt hade även en sandskädda efter en jigg som försökte bita men inte fastnade och dom uppskattade denna till 8-9hg. Flundra fisket har lite lyst med sin frånvaro i alla fall med dom stora annars har det kommit upp hyfsat många idag med topp på 107cm. nu väntas ännu blåsigare väder men vi får se vad vi kan göra men några fiskar ska vi nog kunna lura upp ändå!

/Fredrik Schmiterlöw

en av många spättor denna turen