Halv veckorsummering på Söröya

Då var det måndag här på Söröya och fram tills igår så har det väll tyvärr inte varit så mycket att rapportera om. Om vi börjar från onsdag så har vädret fram mot helgen varit varierande och det har blåst på en del. Så det har varit lite sjö, vilket gjort att något längre pass inte blivit av.
Veckan började dock bra då guidebåten fick en flundra på 143 cm av Martin. Det kom även upp några mindre flundror den dagen.
Dagen därpå var guidebåten åter i farten och på samma ställe fick dem en ny flundra på 150 cm!
Torskfisket har tyvärr varit lite segt, men det har kommit upp lite fisk över 10 kg och toppar runt 20 kg. Vindarna har gjort det besvärligt med driften på båten vad jag hört och det har varit svårt att lokalisera någon sej.
När vädret var lite lugnare innan helgen så fångades det lite kungsfisk mellan 3-5 kg samt en del finare lubb upp till 9.5 kg!
Under lördagen så insåg vi att vinden skulle mojna under slutet av helgen, så vi planerade en långtur och hoppades att vädret blev som det blivit lovat. Under söndagen så fanns det inga tankar på att inte åka, så vi samlade några båtar och åkte iväg till Råsa. Torskfisket var året igen lite segt, men det kom upp lite fisk över 15 kg! Det kom även upp hälleflundra på 143 och 153 cm! Det tappades även en riktigt stor fisk som klev av efter några minuter.
En del var lite slitna i kroppen och 2 båtar bestämde sig för att gå hem för att få fisketid dagen efter istället. Vi var nu 4 båtar kvar och rörde oss iväg från Råsa in mot ön i jakten på hälleflundra. Man kan väll säga att vi lyckades!
Strömmen och driften var helt perfekt och under 6-7 timmars fiske så landade vi 20-25 hälleflundror med 3 stycken 120+, 3 stycken 130+ samt på 140 och 150 cm! Dem flesta andra flundrorna som kom upp låg på 100-110 cm!
Jag själv (Christoffer) fick nöjet att se en mäktig fight från den ena båten där en av gästerna fick på en flundra av bra storlek på en lätt haspelutrustning! Vid flera tillfället såg man spolen på rullen! Tyvärr så gick fisken av efter 50 minuter kamp, men kul var det. Synd att vi inte fick se fisken, men som gästen sa, vad gör det efter att ha fått en sådan fight!

Christoffer Weberg och Christian Klagenberg