Blåsigt i Lofoten….

Befinner mig just nu på vår camp i Lofoten tillsammans med familjen. Har fiskat under 3 dagars tid och det har varit enorma mängder med fisk på grunden norr om Nappstraumen. När vi inte fiskat från båten så har ungarna stått vid bryggan och kastat efter makrill med gott resultat. Vi har även sett flera havsöringar, men inte fått dem till att hugga. Största sejarna under dessa 3 dagar har vägt upp till ca. 11 kg och det har fångats både torsk och hälleflundra upp till runt 15 kg. Hälleflundrafisket har dock varit trögare denna veckan, men det kommer säkert igång igen! Just nu blåser det dock riktigt mycket med stormstyrka i byarna och en medelvind på 17-20 m/sek! Även på denna destination som får anses som mycket vindskyddad, så är det nu inte att rekommendera att gå ut på sjön med denna starka sydvästliga vind. Det är ändå rätt härligt att sitta i en varm stuga som riktigt skakar och titta ut på det oroliga havet!

På Söröya och Havöysund är det dock riktigt bra väder och vid Tromsö har det också blivit fint under eftermiddagen efter en blåsig start på dagen. Eddie rapporterar också om en lyckad guidning i Tromsö igår, där han guidade upp 2 fina flundror på 126 cm resp. 135 cm till våra tyska gäster¨på campen.

Bokningarna trillar in i allt snabbare takt för 2013 och en hel del veckor är redan fullbokade.
Vill du uppleva ditt livs fiskeäventyr med NSA, så skall du nog boka snart…

Jimmy