Vilken avslutning! Mjau!

Vi inledde veckan med kanon väder och havet låg som en spegel, sen kom stormen som fick oss att krypa på väggarna i 3 dagar.. Det blev många timmar framför storbildsskämen på puben som visade diverse olika sportprogram och serverade god mat med dryck. En och annan vågade sig ut på en promenad i stormen för att fotografera när naturens krafter satte stopp för våra fiskeplaner.. Men sista dagen så gick stormstyrkorna ner till vindstilla men den grova sjön gjorde att vi valde fiska nära kusten där vi fann riktigt fina vikar med spegelblankt vatten på..

Här riktade vi fisket efter rödspätta och havskatt, och vem skulle kunna tro att vi skulle ha ett sådant race med havskatter att vi under dagen kunde summera ihop 60 st havskatter i endast guidebåten. Den största havskatten på 6,6kg togs av Kenneth Forsén, det fångades också ett flertal katter i Kristers båt med dagens största på hela 7,5 kg!
Dagens kattakung måste vi ändå tilldela Jonas Bärnheim som lyckades fånga 20 st havskatter själv under dagen!

Det kom också ett flertal rödspättor över kilot och i guidebåten hade vi 8 st över kilot med största på hela 1,8 kg tagen på havskattetacklet för Kenneth!

Vi hörde också talas om två stora flundror som tappades utanför hamnen med tokrusningar och en fight som höll på i 15 minuter innan den gick av och simmade vidare ner i djupet. Men man kan ju inte vinna alla gånger, nästa gång kanske det är vår tur!!

Johan Mikkelsen/Erik Axner – SÖRÖYA

Kennet Forsén med nytt PB efter ett 60 tal landade katter i båten

Katt med klös