Summering av veckan i havöysund och nyanlända gäster!

Då var ännu en vecka avklarad här uppe i Havöysund och våra tidigare gäster är på väg hem, Fulla av minnen och historier från veckan som gått.
Denna veckan har det kommit upp väldigt mycket
flundra i varierande storlekar, allt från småttingar till riktiga ”dronningar”
veckans toppnotering blev 141 cm, men det togs ett flertal andra fina fiskar 135, 131, 121cm mfl! Dom flesta utav dessa simmar kvar här ute i havet då C&R följdes!

Det har varit en riktigt trevlig vecka med många gäster som funnit nya fiskekamrater och som redan satt igång med att boka resor hit upp till nästa år tillsammans! Det är så härligt att främmande människor kan ha så mycket gemensamt så fort man börjar prata fiske, spelar ingen roll vad man gör till vardags, utan så fort fisket hamnar i fokus så är vi alla likasinnade! Dock har vi alla lite olika ideer om hur/var och med vad man skall ta flundran, men det är alltid kul med ett tjöt på kvällskvisten efter båtteamen varit ute på sina turer!

Trotts ett par dagar med dåligt väder och kraftiga vind var det ett flera båtar som gav sig ut på jakt, alla följde dom de rådande restriktionerna som var satta och efter bara några minuter kommer det en båt med en riktigt fin flundra på 25 kg tagen bara en bit utanför Hurtigruttsbryggan! detta ligger bara någon minut från vår camp!
Fisken var då så nytagen att den fortfarande hade lite liv kvar i kroppen och vid fotograferingen av fisk & fiskare skedde det en mindre incident där fångstmannen fick sig ett bett av fisken. Så man bör alltid se upp för flundrans garnityr då den har rejäla tänder som lätt river upp stora sår..

Ny start och Nya krafter!
Idag kom även våra nya gäster, 34 st riktigt sugna fiskare som bara längtar efter att få ge sig ut på havet och inleda jakten! Vi började som alltid med välkomstmiddag & genomgång av regler och sjövett!
Sedan var det full fart ner till båtarna för att få komma ut en sväng!

Nu i skrivande stund kom första båten tillbaka i land och det det berättades i extas om flundror som dragit iväg metervis med lina och sedan bara hoppat av. Fiskar som rätat krokar och dragit av tafsar! ( Så tänk på att använda anpassade prylar när man fiskar dessa fiskar, man vet ju aldrig ifall stor kveiten kliver på, för då gäller det att man har prylarna i topp-trim! )
Det hade tagits ett par flundror under kvällen rapporteras det om över VHF´n men ännu är det ett par båtar ute så nu väntar man i iver på att få höra hur deras turer varit!

Cristoffer ”PJ” & Ulf ”Oxen” Hugsen

Cristoffer ”PJ” & Ulf ”Oxen” Hugsen

En lycklig fiskare med sin första flundra!