Fortsatt stabilt fiske efter både hälleflundra och torsk i Havöysund.

Under torsdagen kom det upp mängder med torsk och även en del hälleflundror upp till 110 cm.Den på 110cm fick följa med in i frysen och de övriga blev C&R. Även om vi hela tiden pratar om catch & release så vill jag även understryka att det är klart att man skall ha fisk med sig hem, denna storlek tycker jag är absolut den bästa. Under torsdagen så kom det även upp sej på 10 Kg fångad på 35 vatten.

Dagens fiske började riktigt segt men det kom upp en del fina torskar men hälleflundra ville inte. Men så efter lunch så började äntligen hälleflundra vilja vara med och leka, efter att min båt tappat 5 hälleflundror så började man fundera på vad man gjorde för fel? Men så kom det där underbara suget och mitt spö böjde sig ordentligt. Smack, där kom mothugget och linan från min rulle började löpa ut i snabb takt och årets första hälle fight var igång. Efter 5 min fight så kom den upp och landningen var helt odramatisk, efter mättning och fotografering så fick den simma tillbaks igen. Den mättes till 138 cm C&R.

Ulf ”Oxen”Hugsén/cristoffer