Samba takter och ”hälle dans”!

Gårdagens fiske blev det bara torsk. Dagen började med en lång frukost då det blåste hård SW vind som skulle avta under eftermiddagen. Efter frukosten så samlades vi igen strax innan lunch för att kolla på lite film om hälleflundra och prata lite mer om C&R samt lite om fiske teknik. Så la vinden sig och alla tre båtarna begav sig ut på hälleflundra ”jakt” i den fantastiska eftermiddags solen! Vi han knappt börja förrän man hör ”Kapten Christoffer ” via VHFen , första hälleflundran landad! Ca 70cm C&R. Att en sådan kort mening kan ge så mycket hopp och energi är ju rätt otroligt! Bara några minuter senare så smal det på mitt spö men denna gång vann min kompis hälleflundran. Bara ett 10 tal minuter senare böjs Bengt spö och rätt snabbt kan jag konstanter att det är en mindre hälleflundra på väg upp så förberedelserna för märkning och fotografering börjar, den får nummer 2802 och mäts till 68 cm och släpps igen, Vi ropar ut vad vi tagit och vilken färg, djup den tog på och alla fick sin dos av energi, för tro mig det behövs verkligen i detta fiske när det är glest mellan huggen! Efter ytligare någon timme och ett gäng torskar senare började det ”små” pratas över VHFen som avbryts av båt nr 5, vi drillar stor hälleflundra! Det blev knäpp tyst på VHFen och både jag och Christoffer bara väntade på fortsättningen från båt 5 men tiden gick och det var nästan lite kusligt tyst så jag beslutar mig för att ligga lite närmare dom om det skulle vissa sig att dom behövde hjälp. Efter 10min så hörs ett glädje skrik som ekade över hela Havöysund!! Sedan tystnad igen! och efter ytligare 5min så kom det där underbara ljudet från VHF radion 175 cm skönhet mätt utanför båten! Snabbt kallade jag upp dom och frågade om dom släppt den igen, det hade dom inte så vi styr dit, jag hoppar över och får märka denna skönhet med Nr 2803. Efter märkningen så simmar denna ”havets drottning” tillbaks helt oskadd! När vi sedan kom iland så bjöd per upp på kveite dans i sambatakt och Pers leende lyste upp hela Havöysund! Per berättar om hur hans händer domnat efter 10 min sten hård kamp men kom snabbt in i andra andningen och när denna skönhet låg säkrad vid båten kom kanske årets ”ÖDMJUKASTE ” kommentar till sin fru och hans son ”tänk att ni var så nära att fånga en 175 cm hälleflundra ” som följdes upp med ett skratt!! Nu laddar vi för morgondagen som lovar riktigt fint väder!

Mäkning av hälleflundra i Havöysund

tack för fighten

175 cm !

Dags att mäta dena skönhet

märkning av 2803

Stolt fiskare! 175cm C&R