Nya gäster i Havöysund!

Då var det dags för en ny vecka med nya gäster i Havöysund inled, de flesta båtlagen gick efter torsk och hälleflundra igår med blandat resultat. Guidebåten körde med art fiske vilket resulterade i 2 hälleflundror av modell mindre som returnerades efter mätning för att sedan övergå till fiska efter havskatt med flera fina ”katter” med topp på 5 kg. Dom avslutade med rödsättefiske som var riktigt bra med flera över kg och topp på strax över 2 kg. de andra båtlagen berättar om ett otroligt bra torskfiske med topp på nästan 16 kg och många över 10 kg. Hälleflundrefisket var något trögare men bästa båtlag landade 4 hälleflundror var av 3 kom på flattmatt en jigg som går från klarhet till klarhet! Alla hälleflundror utom 2 returnerades efter mätning. Det var flera båtlag som gick ut i natt och hur det gick för dom återkommer vi med senare ikväll. Guidebåten kommer att gå inriktat efter hälleflundra idag så häng med på bloggen under dagen.

Ulf ”Oxen”Hugsén/Kristoffer ”PJ”