Summering av föregående vecka!

Under förra veckan var det fullt med folk här på campen på Söröya och alla båtar var uthyrda! Det gemensamma målet för alla gäster i början var att ge sig ut och försöka locka upp den stora torsken! Fisket började lite trögt första dagen då vi blev kraftigt begränsade på grund av en hård nordlig vind, men sen släppte det! Den ena stortorsken över 15 kg avlöste den andra och efter ett par dagars fiske hade varje båt lyckats fånga torsk över 15 kg! Dessutom kom det upp fisk på både 25, 23 och 20 kg under den andra fiskedagen!

Efter detta riktades fisket mer efter hälleflundra och speciellt två båtar gick in stenhårt i sin satsning! Redan efter 20 minuter så krokade dem den första hälleflundran som även visade sig bli veckans största, 152 cm och 49,5 kg! En kanonfisk och denna fisk satte igång ”Flundra-febern” för fler av gästerna! Nu riktade plötsligt nästan alla båtar efter hälleflundra och visst gav det resultat. Fisk på både 147 cm, 135 cm , 120 cm, 103 cm och många fler mellan 60 – 95 cm blev fångade varav de allra flesta återutsatta igen.

Vilket fiske det har varit denna veckan och nu ikväll anländer nya gäster! Båtarna står redo i hamnen så nu kör vi!

Erik Axner