Ingen 30+, men nära….

De senaste 2 dagarnas fiske har präglats av halvdåligt väder och när man kollade väderprognosen igår, så var det lite tveksamt om det skulle bli fiske idag. Men, vädret var bättre än prognoserna och det gick utmärkt att fiska idag också. Merparten av båtarna gick ut ganska sent igår och man fick avbryta fisket ganska snabbt, då det blåste upp än mer. Ett av båtlagen ville dock fiska vidare och lade sig nära land, inte långt ifrån Sörvaer. Vindstyrkan avtog något igen och fisket drog igång ordentligt!
Man drog snabbt 5 torskar över 20 kg med en topp på hela 29 kg till en av våra ”extraguider” Christian Klagenberg, som dock är där privat just nu. Christian och de andra i båten ringde då till Uffe och tipsade om det goda fisket och vips så blev det en ”brandkårsutryckning” till fiskeplatsen, som bara ligger några minuters båtfärd från campen. Gästerna fick där känna på spöböj i parti och minut!
Viktigt med bra samarbete!
Idag så blev det då sovmorgon pga. blåsten, men vid middagstid gick man ut och hade ett hyggligt fiske under dagen, där vår guide Fredrik Schmiterlöw guidade upp dagens största torsk på 29,25 kg till en av våra engelska gäster.
Uffe rapporterar också om ett par 25 kg:s torskar från hans båt och det har också fångats ytterligare en del över 20 kg under dagen.
I morgon skall vinder vrida mot sydost och då blir det bättre förhållanden. Glädjande är att det varit väldigt mycket fisk strax utanför Sörvaer, men nu har det gått några dagar utan en 30+ torsk, kommer den i morgon?

Jimmy