Bra flundrafiske i Tromsö!

Har nu fått rapport från Eddie i Tromsö. Det har landats en hel del hälleflundror vid Tromsöcampen de sista dagarna. Merparten har varit matfiskar i storlek 7-16 kg. Idag tappade man tyvärr ett riktigt monster….
Eddie och hans gäster körde ”bonntrolling” i en vik med väldigt grunt vatten. På endast 7 meters djup blev det tvärstopp och vår tyska gäst trodde att han fastnat i botten. Eddie började då att backa tillbaka båten och när man kom fram så såg man istället att det var en jätteflundra som nöpit jiggen. Flundran fick då fart och drog iväg i en brutal rusning till följd att linan skar ner i rullen med linbrott som följd….
Man bedömde flundran till att vara åtminstonde över 100 kg….
Även torskfisket har varit hyggligt och det är bra med fisk i storleken 5-15 kg.

Från Söröya rapporterar Johan om att gänget som hade riktigt bra flundrafiske under gårdagen på norrsidan ön att de även idag har haft bra fiske. Utanför fågelberget hade de på kort stund landat 4 flundror upp till 130 cm!

Från Havöysund har jag inga rapporter om dagens fiske.

Jimmy