Grymt torskfiske på Söröya!

Då var veckan slut på Söröya och vi kan summera ihop en fantastisk vecka där många har flyget hem med nya respektabla PB:n!
För ett par veckor sedan hade vi lite trögt torskfiske, men när veckans gäster kom så kom även sjuka mängder torsk in till kusten. En del jagade torsk slet i jiggarna när vi försökte fiska hälleflundra då torkstimmen täckte vattenmassan upp till 7 meter under båten. Ute vid kanterna har dock de riktiga stortorskarna tagits och det är också här som vi har haft helt sjuka race! Otroligt många runt 15-18 kg och en del över 20 kg, med topp på hela 25,5 kg fördelat på hela 150 cm!! En torsk i bättre kondition hade lätt kunnat väga 40 kg!

Hälleflundrafisket har varit bra i den bemärkelsen att det kom upp många flundror med en topp fisk på 133 cm tagen precis utanför campen!

Och för de som har knackat lite havskatt så har det inte varit några större problem att komma i kontakt med dessa argsinta fiskar!

Men veckans kanon måste ha varit Lars Widenberg som lyckades fånga den 17,11 kilos Långan på endast 25 meters djup! Detta är en unik fångst här uppe i norr speciellt på så grunt vatten!! Att han också flög hem med en 22 kg torsk på sitt samvete gjorde ju inte hans resa sämre!!

Ett stort grattis till alla gäster vars drömfiskar kunde checkas av på listan och till de som fortfarande har någon drömfångst kvar att fånga så ses vi nästa år för nya friska tag!!

Johan Mikkelsen/Erik Axner

Martin med 150 cm lång torsk! 25,5 kg men hade lätt kunnat väga 40 kg med en bättre kondition!

Lars med nytt NSA rekord på långa, 17,11 kg!!!<br />Tagen på 25 meters djup.. ” /></p>
</div><footer class=